Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen programa Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, İl Müdür Yardımcısı Salih İnan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Kargı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Bilal Habeş Öztürk, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali Çiftepala, muhtarlar, çiftçiler ve İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri katılım sağladı.
Bilindiği üzere Kırmızı Mercimek, yüzde 20 civarı protein içermesi nedeniyle insan beslenmesinde önemli bir yere sahip. Kurak bölgelerde ve nadas alanlarında ekim nöbetine girerek hem üreticiye hem de ülke ekonomisine önemli gelir sağlıyor. Ayrıca samanı hayvan beslenmesinde aranan önemli bir kaba yem.
İlde uygulanacak olan bu proje ile Kırmızı Mercimek üretim alanımız 7.000 dekardan 15.000 dekara çıkartılacak ve gerek üretim alanlarında gerekse de üretim miktarında yüzde 120 oranında bir artış gerçekleştirilebilecek. Üreticiler için son derece cazip olan yüzde 100 hibeli tohumluk temini ile kırsal alanda aile bütçesine katkı sağlanırken, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlanacak.